Acupunctuurtechnieken

De naam acupunctuur, is afgeleid van de woorden acus, wat naald betekent 'en punctura', wat steken betekent. In het Chinees heet het Zhen-jiu, waarmee prikken en verwarmen wordt aangegeven.

Wat is acupunctuur?

Het is een geneesmethode, die reeds duizenden jaren oud is en slechts een deel vormt van de traditionele Chinese geneeskunde.

De acupunctuur berust altijd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn en is dus HOLISTISCH (gericht op de patiënt in zijn totaliteit).

Het is een methode om het lichaam te stimuleren zichzelf te genezen.

Praktijktechnieken

Needling: hierbij gaat men acupunctuurpunten aanprikken die op welbepaalde meridianen zijn gelegen met als doel disharmonieën te doorbreken die aan de grondslag liggen van de klachten. Meridianen, ook wel energiebanen genoemd zijn een netwerk waardoorheen qi (fonetisch: tsji), bloed en lichaamsvloeistoffen lopen, één groot uitwendig en inwendig netwerk vormen en die alle structuren van het lichaam met elkaar verbindt. Door deze aan te prikken kan men deze structuren (organen, spieren en diepere inwendige structuren) beïnvloeden.

Cupping: hierbij worden glazen bollen gebruikt die vacuüm worden getrokken en dan op de huid worden geplaatst. Op deze manier gaat men qi, bloed en lichaamsvloeistoffen activeren. Het is een methode om stagnaties te milderen en dus pijnen in spieren en gewrichten te verzachten.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact op!